Пиле жулиен рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки жулиени на фурна лесна рецепта
657013

Пилешки жулиени на фурна лесна рецепта

Продукти:
500 гр. пилешко филе
2 глави лук
300 гр. пресни гъби
3-4 мариновани краставички
1 суп. л. брашно
300 мл. течна готварска сметана
150 гр. кашкавал
зехтин
сол, чер пипер и къри

Лукът се нарязва на полумесеци.
Гъбите се измиват, изчистват и се режат на филийки.
Маринованите краставички се режат на пръчици.
Пилешкото филе се нарязва на тънки ивици (жулиени) и се запържва в зехтина, след което се вади от тигана и се отделя на една страна.
В същия тиган се запържва лука, докато стане прозрачен. Прибавят се гъбите и маринованите краставички и се задушават.
Изпърженото пилешко филе се връща към зеленчуците и се задушават заедно около 5 мин.
Брашното се запича в сух тиган, докато се оцвети в светлокафяв цвят. Прибавя се малко зехтин и се налива сметаната. Подправя се със сол, чер пипер и къри на вкус. Разбърква се добре и се оставя да кипне.
Задушените пилешки жулиени със зеленчуците се разпределят в гювечета. Отгоре се заливат със сметановия сос и се поръсват с настърган кашкавал.
Запичат се в предварително загрята фурна.

1 2 3 4
5
6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft