Пиле жулиен рецепта
300 г пилешко филе
80 г бекон на резени
2 кисели краставички (120 г)
60 г топено пушено сирене
100 г гъби
120 мл готварска сметана
1 с. л. горчица
100 мл бяло вино “Шардоне”
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
1. Филето, беконът, краставичките, гъбите и сиренето се нарязват на ивички.
2. Пилето се запържва в сгорещеното олио, от всички страни, до златисто. Овкусява се със сол и черен пипер и се изважда в чиния.
3. Беконът също се запържва до златисто и към него се прибавят гъбите и киселите краставички.
4. Гаси се с виното и се налива малко вода. Прибавят се горчицата и сметаната, и в съда се връща пилето.
5. Слага се нарязаното на кубчета топено сирене, разбърква се за кратко и се посолява, ако е необходимо.
6. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася.