Пилешки сърца на шишчета
400 г пилешки сърца
4 стръка магданоз
4 стръка мащерка
4 стръка розмарин
2 скилидки чесън
6 с. л. шери или пилешки бульон
5 с. л. зехтин
2 с. л. захар
сол и смлян черен пипер
Приготвяне:
• Пилешките сърца се почистват добре.
• Магданозът и чесънът се нарязват на ситно и се смесват с 2 с. л. зехтин, след което се оставя настрани.
• Тиган с дебело дъно се загрява добре и се сипва останалият зехтин.
• Добавят се пилешките сърца и се пържат 2-3 минути, като се разбъркват периодично.
• Сипва се виното, добавят се захарта, стръковете розмарин и листата мащерка.
• Всичко се готви, докато сосът се сгъсти.
• Тиганът се сваля от котлона и се добавя зехтинът с чесъна и магданоза.
• Подправя се със сол и черен пипер и всичко се разбърква.
• Пилешките сърца се нанизват на дървени шишчета или стръкове розмарин.
• Бързите пилешки сърца се поднасят веднага.