Пица Калцоне с кашкавал
500 г брашно
3 с.л. кисело мляко
1 с.л. олио
20 г мая
1 бр. кренвирш
1 глава лук
4 скилидки чесън
3 с.л. лютеница
150 г сирене
250 г кашкавал
1 с.л. чубрица
сол
Замесва се средно меко тесто от брашното, киселото мляко, олиото, 1 с.л. сол, маята и около 300 мл хладка вода. Оставя се да втаса около 40 минути на топло. За соса лука и чесънът се нарязват на дребно запържват се в тиган. Прибавят се и другите съставки без кашкавалът и сиренето. Тестото се разстила с намазнени ръце равномерно в тава. Изсипва се сместа, натрошава се сиренето и 150 г от кашкавала се настъргва отгоре. Захлупва се с едната част на тестото и се разстила равномерно в цялата тава. Пече се на 250 С за около 25 минути. 5 минути преди да се извади се поръсва с останалият кашкавал.