Пица Неаполитана
200 г брашно
4 с.л. (40 мл) растително масло
1 ч.ч. (200 мл) прясно мляко
15 г мая
200 г сирене
500 г домати
5 рибки аншоа
черен или червен пипер
сол
От брашното, 2 с.л. (20 мл) растително масло, топлото прясно мляко, маята и щипка сол се замесва тесто, оставя се 1 час да втасва, измесва се още веднъж и се разстила върху тавичка. Тестото не бива да покрива само дъното, а трябва да е с висок ръб. Тестото се намазва с растително масло и върху него се слага дребно нарязаното или настъргано сирене, а отгоре - обелените и нарязаните на дебели филийки домати. Нарязаната на ивици аншоа се нарежда като решетка, подправя се с черен или червен пипер и сол. Пицата се поръсва с растително масло и се пече на умерена фурна 20-30 минути. Сервира се веднага.