Рецепти за свежи плодови торти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Плодова пита с ванилов крем
436209

Плодова пита с ванилов крем

* 7 бр. белтъци 3 с.л. захар
* 8 препълнени с.л. брашно 15 г бакпулвер
* 7 бр. жълтъци 5 с.л. захар

За крема:

* 1.5 л прясно мляко
* 600 г захар
* 270 г брашно
* 75 г нишесте Ванилия
* 190 г масло

За украсата:

* 3 бр. киви
* 2 бр. портокали
* 2 бр. банани
* ягоди

За захарния сироп:

* 1 ч.ч. захар
* 2 ч.ч. вода
* желатин

Белтъците се разбиват на сняг със захарта, жълтъците също. Смесват се. Прибавя се пресятото с бакпулвера брашно. Разбърква се, сместа се разделя на 3 части и се изпичат три блата в тави с размер 25х45 см. Пекат се на 200 С 10-15 минути. От изброените продукти без маслото се сварява крем и след като изстине се прибавя маслото.
Тортата се реди по следния начин: Единия блат се сиропира, намазва се с повече крем, втория блат също се сиропира, намазва се с крем и отгоре се поставя останалия блат. Покрива се с крем, а върху него се редят плодовете, нарязани по желание. В желатина се сипва малко захарен сироп или сок от компот (светъл) и се оставя да набъбне, след това се стопява на водна баня. С получения желатинов разтвор се намазват плодовете. Оставя се в хладилник да се стегне желатинът.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft