Рецепти за свежи плодови торти

вход през zajenata.bg
436225

Плодова торта с ром

* 3 готови блата за торта

За крема:

* 500 мл прясно мляко
* 10 с.л. брашно
* 12 с.л. захар
* 1 ампула есенция ром
* 200 г сладко от боровинки или друго
* 300 г разбита сладка сметана
* 40 г желатин

За сиропа:

* 1 и 1/2 ч.ч. вода
* 1 ч.ч. захар
* 2 ванилии

За украса:

* плодове по избор

Млякото, 300 мл вода и захарта се смесват и се оставя да заври. Към врящата смес се добавя брашното, разтворено във вода и се оставя да ври 10 минути, като се бърка непрекъснато. Сваля се от огъня и се оставя да се охлади. Към вече охладената смес се добавя желатина и есенцията. Разбърква се добре и се смесва със сметаната. Във форма с подвижно дъно се слага първия блат, сиропира се със сироп намазва се със сладко и се слага втория блат. Отстрани по стените може да се нареди нарязано готово руло или бисквитки. Сипва се от крема, слага се третия блат, сиропира се и се залива пак с крем. Престоява в хладилник докато се стегне добре около 5 часа след това се вади от формата и се украсява с плодове по избор.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft