Рецепти за свежи плодови торти

вход през zajenata.bg
436209

Плодова торта

* готов троен блат за торта
* 150 г захар
* 3 с.л. пудра захар
* 4-5 бр. киви
* 4-5 бр. зелени смокини от сладко
* 3 шайби ананас от компот
* 1 бр. портокал
* 1-2 бр. мандарини
* 6-7 бр. ягоди
* 50 мл ром
* 600 г заквасена сметана
* 50 г лешници
* кората от 1 бр. лимон

Приготвя се захарен сироп с 250 мл вода, захарта, рома и настърганата кора от един лимон. Отделно се разбърква сметаната с пудрата захар. Поставя се първият блат на подходящ съд - добре е такъв, специално за приготвяне на торти. Напоява се с 1/3 от захарния сироп. Намазва се с част от подсладената сметана. Отгоре се нареждат резени от кивито с дебелина около 3 мм и нарязаните на малки парченца смокини. Поставя се вторият блат и отново се сиропира и намазва със сметана. Шайбите от компота от ананас се разрязват с нож, така че да са по-тънки - на половина от дебелината им. Подреждат се върху втория блат. Поставя се третият блат, сиропира се и се намазва със сметана, включително и отстрани на блатовете. Поръсват се с част от лешниците, предварително счукани. Върху последния блат се нареждат от външната страна, резен портокал, резен киви, между всяко - резенче ягода. В по-вътрешния кръг, резен мандарина, резен киви и ягода. Цели лешници се поставят по желание. Накрая, пак по желание, се доукрасява с розички от сметана спрей.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft