Кафяв ориз с лук
Постни лозови сарми с гъби
Постни домати с ориз
Постен ориз с гъби
Постен ориз със зеленчуци
Постен спанак с ориз
Постен ориз със зелени зеленчуци и подправки
Постен ориз с картофи
Постен ориз с домати и праз
Постни домати с ориз
200 г ориз
4-5 бр. домати или консерва от домати
1 глава лук
магданоз
сол
олио
черен пипер
Оризът се измива добре и се накисва с вода за 20 минути. Доматите се обелват и се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 4-5 с.л. олио. Прибавя се изцеденият от водата ориз и се запържва, докато оризът стане прозрачен. Сипва се 400 мл гореща вода, посолява се на вкус и се оставя да ври на умерен огън около 10 минути. Добавят се доматите и ситно нарязания магданоз и се оставя да ври още 20 минути, докато оризът поеме течността. По желание може след като се прибавят доматите, ястието да се сложи в тава и да се пече във фурна. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз.
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари