Постни ястия с ориз рецепти

вход през zajenata.bg
213171

Постен ориз с гъби

500 г ориз
250 г гъби
2 кубчета гъбен бульон
2-3 бр. моркови
2 глави лук
1 бр. зелена чушка
черен пипер
сол
мазнина по избор
1 стрък магданоз
1 ч.л. червен пипер

Ориза се почиства и измива добре. Лука и чушката се нарязват на ситно, морковите се настъргват на ренде на едро и се задушават в малко мазнина с 1 ч.ч. вода до омекване (5 минути). Добавят се за задушаване и нарязаните на парченца гъби и се задушават около 5 минути. Добавя се ориза и се смесва с всички зеленчуци. Прибавят се и солта, черния пипер и червения пипер. Изсипваме сместа в тава. В 2 л гореща вода се разтварят бульоните. С получения бульон заливаме ориза с зеленчуците и поставяме в предварително загрята фурна да се пече на 200 С. Ястието е готово когато водата се изпари и ориза набъбне. На края поръсваме отгоре с нарязания магданоз.

За да не ви стане сух ориза изключете фурната веднага щом видите, че водата се е изпарила, но не напълно, така че ориза да се пече от горе. Защото като изключите една идея по-рано градусите, докато фурната изстива ориза ще напие още от водата. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft