Постни сарми с боб
Постни лозови сарми
Постни сарми от лапад
Постни сарми със зеле
Постни сарми с гъби
Постни зелеви сарми
Зелеви сарми за Коледа
Постни сарми от лапад
листа - от лапад 30 бр.
ориз - 150 гр.
гъби - 100 гр.
моркови - 1 бр.
кисело мляко - 250 гр.
пресен лук - 3 стръка
джоджен - 1/ 2 връзка
сол
черен пипер
олио
Измитите листа се попарват за 1-2 минути и се оставят да изстинат.
Ситно нарязаният лук се задушава в олио заедно с настъргания морков и ситно нарязаните гъби. Добавя се оризът и леко се запържва, докато стане стъклен. После се долива една ч. ч. вода и се вари, докато оризът поеме течността. Малко преди плънката да се свали от огъня, се добавят подправките.
От листата се завиват сарми и се редят в тенджера. Затискат се с чиния, заливат се с разбитото с малко вода кисело мляко и се варят на слаб огън около половин час.
Вкусни рецепти
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари