Рецепти за постни сарми за Бъдни вечер

вход през zajenata.bg
610005

Постни сарми с гъби

1 кисела зелка
1 ч.ч. нарязани гъби печурки (може и от консерва)
2 -3 глави лук л(много лук, може и праз)
1 морков
250 мл зелева чорба
2 ч. ч. ориз
1 к. ч. бяло вино
2 – 3 с.л. олио
1 с. л. червен пипер
1/2 с. л. чубрица
черен пипер и сол на вкус

Гъбите нарязвате на лентички. Лукът и морковите настъргвате на ренде и се задушавате в тенджера с предварително малко олио и вода. Поръсвате с черен пипер и чубрица.

Добавяте нарязаните гъби и ориза. Наливате виното, разреждате с малко вода и всичко се разбърква добре. Задушавате около 5 минути.

С готовата плънка завивате сарми. Дъното на дълбока тенджера покривате с лозови листа и върху тях нареждате сармите. Поръсвате с червен пипер, заливате със зелевата чорба, малко вода и олио и варите на тих огън около 30 минути.

1 2 3 4
5
6 7
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft