Лесни трикове за хранене и готвене

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пресни плодове и зеленчуци, но според сезона
24300

Пресни плодове и зеленчуци, но според сезона

За да се подсигурим максимално, че приемаме естествени плодове и зеленчуци, трябва да ги избираме според сезона. За да бъде по-лесен този избор и да избегнете еднообразието, ви представяме т.нар. календар на витамините:
- януари: бяло, червено, брюкселско зеле; целина; моркови; ябълки; портокали; лимони.
- февруари: моркови; бяло и червено зеле; магданоз; портокали; ябълки; лимони.
- март: моркови; зелена салата; репички; ябълки; лимони.
- април: зелена салата; краставици; репички; спанак; зеле.
- май: зелена салата; краставици; зеле; ягоди; зелен лук; зелен чесън.
- юни: краставици; моркови; зелен фасул; карфиол; зеле; ягоди; череши; грозде.
- юли: зелен фасул; домати; краставици; череши; праскови; касис; грозде.
- август: домати; моркови; краставици; зелен фасул; чушки; ябълки; боровинки; малини; грозде.
- септември: краставици; домати; чушки; зелен фасул; круши; ябълки; сливи; пъпеши; дини; грозде.
- октомври: моркови; праз; зеле; чушки; грозде; ябълки; круши; грейпфрут.
- ноември: зеле; праз; чушки; круши; ябълки; дюли.
- декември: праз; зеле; ябълки; дюли; лимони; портокали; мандарини; банани; грейпфрут.

1
2
3 4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft