Пълнени тиквички-90 дневна диета
1 кг. тиквички
700 гр. кайма
2 главички лук
3 с.л. олио
черен пипер
сол, копър, магданоз, чубрица
2 яйца
4-5 с.л. кисело мляко
1/2 домат(или 1 ч.л. доматено пюре)
брашно
Тиквичките се разрязват на две половини. Издълбават се с лъжичка(стават като чашки) и се осоляват от вътре. Вътрешността на тиквичките се нарязва на ситно и се задушава с малко мазнина и вода да поомекне.
Каймата се смесва с нарязания лук, домата нарязан на ситно и задушената и отцедена вътрешност на тиквичките и чубрицата и черния пипер. Пълнят се тиквичките и се потапят отворите в брашно. Редят се в тенджера, затискат се с чиния(иначе изплуват като заври водата) и се заливат с гореща вода. Варят се на тих огън до готовност. След като се сварят се прави застройка от яйцата и киселото мляко и с нея се застройва бульона в който са врели тиквичките(аз варя с повече вода и преди са сваля от котлона си сгъстявам бульона с 1-2 с.л. брашно размито във вода и оставям така да поври поне 5 мин.-по този начин бульона става по-гъст). Като се внимава да не се раздробят тиквичките(понеже като се сварят са доста крехки) При сервиране се поръсва с малко ситно нарязани копър и магданоз.
За тези, които не обичат заливки: Сварените тиквички се заливат с разбити жълтъци с лимонов сок и се запичат във фурна. Поднасят се с кисело мляко.