Пилешки бутчета с тиквичка-90 дневна диета
2 цели пилешки (или пуешки) бутчета без кожата
3 глави лук
1 голяма тиквичка
1 сурова чушка
сол и черен пипер
1 ч.л. растителна мазнина
1 ч.л. червен пипер
2 скилидки чесън
300мл бульон
2 скилидки чесън
Запържете бутчетата в лъжицата олио. Извадете от тигана и сложете в него лука и тиквичката, нарязани на кубчета, и останалите зеленчуци и подправки. Налейте зеленчуковия бульон и задушете. Изсипете сместта в тавичка, отгоре наредете кълките и запечете във фурната за около половин час на 200С.
Към ястието чудесно подхожда зелена салата.
Не забравяйте филийката хляб.
Изпийте 300 гр. бульон, направен от кубче.
Целите кълки можете да замените с 3 горни плешки или 4 долни бутчета.
За вечеря - половин кълка и порция салата.
Пилешките кълки могат да се заменят с тофу. Тофу осигурява раститен белтък на организма, не съдържа холестерин и е нискомаслен продукт. Не съдържа млечни белтъчини, което го прави много подходящ за страдащите от алергия.