Вкусни рецепти с чушки

вход през zajenata.bg
292717

Пълнени чушки с пиле

Необходими продукти
500 г пилешко месо
1 ч.ч. ориз
1 бр. малка зелена тиквичка (цукини)
1 глава лук
4 скилидки чесън
150 г кисело мляко или крем дубле
3 с.л. брашно
2 с.л. доматено пюре
магданоз по желание
черен пипер
2 с.л. зехтин
12 бр. червени чушки (около 1.2 кг)
1 кубче зеленчуков бульон


 Приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета, лукът на ивици, чесънът се пасира, оризът се измива, тиквичката се нарязва на кубчета. Чушките се изкормват. В тиган се загрява зехтинът. Месото се изпържва до златисто, слага се много сол и черен пипер. Слага се оризът и се пъжи още 3-4 минути. Добавят се доматеното пюре, лукът, половината чесън, тиквичката. Налива се около 300 мл вода и се задушава 10 минути. Чушките се напълват с плънката и се нареждат в тенджера на два реда. Бульонът се разтваря във вода, около 1.5 л и се заливат чушките. Подправя се с още черен пипер. Врят около 40 минути. Към края на варенето се взимат 2 големи черпака от бульона и се оставя да изстине. В него се размива брашното. Чушките се изваждат от бульона и се слагат на топло. Сосът се сгъстява с брашнената смес. Оставя се да поври 2 минути. Сваля се от огъня и се разбива с крем дубле и останалият чесън, подправя се с още сол при нужда. Чушките се връщат в соса. При сервиране се поръсват с магданоз.

* Може да се използва и месо от вече готово пиле - варено или печено. Тогава приготвянето на плънката започва със запържването на ориза, а месото се слага накрая, заедно с лука и тиквичката.
* Ако чушките са зелени, може вместо тиквичка да се сложат домати на кубчета. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft