Вкусни рецепти с чушки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пълнени чушки с кайма и ориз
292629

Пълнени чушки с кайма и ориз


 Продукти:
10 бр. чушки
1 глава лук
1 бр. морков
500 г кайма
1 ч.ч. ориз
1 бр. яйце
1 ч.ч. кисело мляко
олио
1 ч.л. червен пипер, чубрица, черен пипер, сол, по 1 щипка сух босилек и сминдух
пресни магданоз и целина

Приготвяне:
Лукът и морковът се нарязват на ситно и се задушват с малко мазнина и вода. Добавя се каймата, размита с малко вода и се задушава около 15 минути. Слага се измития ориз, подправките и се долива 1 чаша вода. Задушава се, докато ориза е полуготов, като се разбърква за да не залепне на дъното на съда. Чушките се почистват от дръжките и семките, надупчват се с игла на няколко места и се пълнят със сместа. Отворът се набрашнява и се подреждат в дълбока тава. Налива се подсолена вода до половината (ако искате да е гъст соса се добавя и размито брашно), поръсва се с мазнината и се слагат във загрята фурна. Пекат се около 30-40 минути, след което тавата се изважда и в купа се отделят 1-2 черпака от соса да се охладят за 10 минути. Яйцето се разбива с киселото мляко и малко сол и с разбиване към него се налива охладения сос. Получената смес се излива в тавата при чушките и леко се разтръсква, за да се разпредели равномерно.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft