Рецепти за пълнено пиле

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пълнено пиле по Индийски
83993

Пълнено пиле по Индийски


Продукти:
1 бр. по-голямо пиле
2-3 бр. картофи
400 г кисело мляко
4 скилидки чесън
150 г печено кашу
50 г стафиди
2 бр. яйца
1 глава лук
1 връзка магданоз
125 г масло
сол, черен пипер, куркума, джинджифил


 приготвяне:
Пилето се измива и почиства, подсушава се и се маринова за една нощ в хладилник със следната смес: киселото мляко се смесва със счуканите скилидки чесън, сол и черен пипер. Пилето се намазва добре отвътре и отвън. По желание може да отстраните кожата.
Сваряват се картофите и яйцата. Обелват се и се нарязват на кубчета. Лукът се почиства и се нарязва на ситно.
В тиган се сгорещява половината масло (капнете вътре и малко олио, за да не загаря маслото). В него се изпържва лука, добавя се кашуто, а после картофите, яйцата и накрая стафидите. Посолява се и се прибавят останалите подправки - на вкус. Накрая се слага и ситно нарязания магданоз.
Пилето се почиства от маринатата с кухненска хартия. Напълва се с горната смес. Зашива се и се поставя в намазана с масло тава. Върху него се слага остатъка от маслото, нарязано на парченца. Ако е останала плънка - разпределя се около пилето в тавата. Пече се в предварително загрята на 250 С фурна на средно ниво, около 1 час. Температурата се намалява на 200-220 С и се дозапича.
След изпичане се отстранява конеца и пилето се нарязва на порционни парчета. Сервира се с част от плънката и салата по избор. 

1 2 3 4
5
6 7 8
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft