Пълнено пиле по Индийски
Продукти:
1 бр. по-голямо пиле
2-3 бр. картофи
400 г кисело мляко
4 скилидки чесън
150 г печено кашу
50 г стафиди
2 бр. яйца
1 глава лук
1 връзка магданоз
125 г масло
сол, черен пипер, куркума, джинджифил
приготвяне:
Пилето се измива и почиства, подсушава се и се маринова за една нощ в хладилник със следната смес: киселото мляко се смесва със счуканите скилидки чесън, сол и черен пипер. Пилето се намазва добре отвътре и отвън. По желание може да отстраните кожата.
Сваряват се картофите и яйцата. Обелват се и се нарязват на кубчета. Лукът се почиства и се нарязва на ситно.
В тиган се сгорещява половината масло (капнете вътре и малко олио, за да не загаря маслото). В него се изпържва лука, добавя се кашуто, а после картофите, яйцата и накрая стафидите. Посолява се и се прибавят останалите подправки - на вкус. Накрая се слага и ситно нарязания магданоз.
Пилето се почиства от маринатата с кухненска хартия. Напълва се с горната смес. Зашива се и се поставя в намазана с масло тава. Върху него се слага остатъка от маслото, нарязано на парченца. Ако е останала плънка - разпределя се около пилето в тавата. Пече се в предварително загрята на 250 С фурна на средно ниво, около 1 час. Температурата се намалява на 200-220 С и се дозапича.
След изпичане се отстранява конеца и пилето се нарязва на порционни парчета. Сервира се с част от плънката и салата по избор.