Пълнено пиле по Мексикански
продукти:
1 бр. пиле
200 г кайма
100 г царевица
1-2 бр. чушки
30 мл лимонов сок
50 г масло
магданоз
1 ч.л. брашно
1 ч.л. червен пипер лют
черен пипер
сол
приготвяне:
Пилето се почиства, измива се и се отцежда. Намазва се с лимонов сок отвътре и отвън. От вътрешната страна се натрива със смес от черен пипер, половината червен пипер и сол. Почистват се чушките и се нарязват на ивички. Каймата се смесва с нарязаните чушки, варената царевица и ситно нарязания магданоз. Пилето се напълва с направената плънка и се зашива. Кравето масло се разтопява и към него се прибавя останалата част от солта и лютият червен пипер. Пилето се намазва с направената смес, увива се във фолио и се пече във фурна 60 минути на 200 С. Маха се фолиото и се пече още 10 минути на 250 С, до зачервяване.