Пъстърва с бадеми
С това обикновено на пръв поглед блюдо можете да очаровате своите гости, не само с вида му, но и с изтънчения впечатляващ вкус!
Време за приготвяне:
25 минути
Време за готвене:
10 минути
Продукти за 2 порции:
2 бр. пъстърва (средно големи)
60 г масло
1/2 чаша (25 г) настъргани бадеми
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. магданоз, ситно нарязан
брашно (за овалване)
резенчета лимон или лайм (за сервиране)
Приготвяне:
1. Измийте рибата и я подсушете с кухненска хартия. С помощта на нож или ножица отстранете всички перки по нея. Оваляйте я в брашно.
2. Загрейте в тиган половината масло и запържете рибата от двете страни, докато цветът й стане златистокафяв (4-12 минути). Махнете я от огъня и я поставете в подходяща за сервиране чиния или плато. Покрийте с фолио.
3. Загрейте останалото масло и сложете бадемите в него. Запържете ги докато придобият златист цвят (2-3 минути), след което добавете лимоновия сок и магданоза. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Посипете лимоновия сок и бадемите върху пъстървата и гарнирайте с парчета лимон или лайм отстрани.
Деликатесът може да се гарнира и със задушени картофи.
Mазнини: 8 гр
Белтъчини: 39 гр
Въглехидрати: 21 гр