Резепта за пица в микровълнова
25 г мая
150 мл прясно мляко
щипка захар
400 г брашно
щипка сол
40 г маргарин
1 бр. яйце
мазнина
За плънката:
2 глави кромид лук
10 г маргарин
1 бр. малка краставичка
зелен лук
мащерка, червен пипер, черен пипер
100 г леберкез
5 бр. домати
1 бр. яйце
80 г кашкавал
200 г риба от консерва без олио
10 бр. зелени маслини
1 бр. зелена чушка
50 г пушени гърди
150 г пресни печурки
девесил, копър, сол
40 г пушено сирене
От посочените продукти, като прясното мляко е топло, се замесва тесто, оставя се да втаса за около 30 минути и се разстила в намаслена тава. Едната глава лук се обелва, нарязва се на кръгчета, слага се в купа заедно с маргарина, похлупва се и се държи 2 минути при 600 Вт. Прибавя се нарязаната краставичка, похлупва се и се държи 1 минута при 600 Вт. Смесва се с нарязания зелен лук, червен и черен пипер и се разпределя върху 1/3 от тестото. Отгоре се слагат леберкезът, 2 от доматите и свареното яйце, нарязани на парченца, и се поръсва с половината настърган кашкавал. Рибата се намачква, смесва се с нарязаните маслини и тънки резенчета чушка, разпределя се върху следващата третина от тестото и се поръсва с останалият настърган кашкавал. Втората глава лук и пушените гърди се нарязват и се слагат в купа, похлупват се и се задушават 2 минути при 600 Вт. Прибавят се измитите, почистени и нарязани на половинки печурки, похлупват се и се държат 2 минути при 600 Вт. Слагат се сол, девесил и копър и сместа се оставя да изстине. Останалите домати се обелват, срязват се на две, премахва се семенната част и също се прибавят. С тази смес се покрива последната трета от тестото и отгоре се настъргва пушеното сирене. Пицата се пече 3 минути при 180 Вт и се допича 12 минути при 600 Вт.