Как да приготвим баница с късмети

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Рецепта за габровска баница с късмети
335689

Рецепта за габровска баница с късмети

Продукти: 1 кг брашно, 1 яйце, 25 г мая за хляб, 1 щипка сол, 1 ч.л. захар, 2 ч.ч. вода; за плънката: 5 яйца, 300 г сирене, 1 пакетче краве масло, 60 г свинска мас; за намазване: 1 яйце, 1с.л. сусам.

Размиваме маята в малко топла вода и я оставяме да втаса. Избираме отлежало пшенично брашно, пресяваме го два пъти и правим в средата на кладенчето размитата мая, разбитото яйце, захарта, солта и малко по малко водата. Омесваме гладко тесто (трябва да започне да пуща мехури) и го разделяме на 3 топки. Намазваме топките с мазнина (смес от разтопените мас и масло), покриваме ги с кърпа и ги оставяме 30 мин на топло да втасват. После ги разточваме на кори с дебелина 5 мм. Намазваме корите обилно с мазнината и ги поръсваме с плънка от натрошеното сирене, смесено с разбитите яйца. Слагаме късметчета от дрянови клончета и пъпки с точно определени пожелания и навиваме корите на рула. Нарязваме рулата на парчета с дължина 4-5 см, като внимаваме да не повредим късметите. Нареждаме парчетата в намаслена тава и оставяме баницата да престои на топло място (при температура 30°С), за да втаса. После я намазваме с разбитото с малко вода яйце, поръсваме със сусама и печем в умерено загрята фурна до порозовяване.

1 2 3 4 5 6 7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft