Как да приготвим баница с късмети

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Новогодишна баница с късмети
335682

Новогодишна баница с късмети

Продукти:
1 пакет кори за баница (500г)
4 яйца
300г сирене
100г извара
100мл олио
100мл прясно мляко
1 газирана вода 300мл
7 дрянови клончета с различен брой пъпки
1 монета от 1 лев

Приготвяне:
Яйцата се счупват едно по едно в дълбока пластмасова купа. Сиренето се намачква и се прибавя в купата при яйцата. Добавя се изварата и 100мл прясно мляко. Разбърква се добре и се слага една супена лъжица от указаното по- горе количество олио. Разстилат се листите. Взема се тава за печене, намазва се дъното и отстрани с олио. Зарежда се един лист, накапва се олио. След като се сложат три- четири листа се слага от плънката. Зарежда се втория слой листи като всеки един от слоя се накапва леко с олио. Между листите от втория слой се зареждат късметите. Вземат се дряновите клончета и се разпределят равномерно. Отделно на лист хартия предварително всеки дрян е изрисуван и срещу него е написан какъв късмет е наречен. Парата се увива в станиол или фолио и така се слага. След втория слой листа се слага пак част от плънката. Накрая се зарежда третия слой листи (по начина описан по- горе), отгоре се разпределя равномерно плънката разредена с 300мл газирана вода. Пече се в загрята фурна на 200 градуса. След 40 минути баницата е готова. Десет минути преди да се изключи фурната се слагат отгоре парченца краве масло, за да се получи хубава коричка. Баницата с късмети обикновено се пече час час и половина преди дванадесетия час, за да е топла. В случай, че домакинята предварително знае броя на хората, които ще се съберат на празничната трапеза е добре да подготви за всеки един от тях късмет. След като е изпечена баницата, слага се на средата на масата, завърта се тавата няколко пъти и всеки посочва кое парче да му се отреже. Домакинята взема писмото и така в първите минути на Новата Година късмета ще е с вас. След това дряновото клонче не се хвърля, а притежателят му си го завива в салфетка или фолио и го носи със себе си през цялата година.

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft