Как да приготвим баница с късмети

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как се приготвя новогодишна баница с късмети
335682

Как се приготвя новогодишна баница с късмети

Продукти:
4 яйца
сирене 300г
олио 100мл
извара 100г
прясно мляко 100мл
газирана вода 300мл
кори за баница (500г)
дрянови клончета с различен брой пъпки
монета
късмети

Приготвяне:
Яйцата се счупват в купа. Намачкано сиренето се прибавя към яйцата, както и изварата и прясното мляко. Разбърква се и се слага една супена лъжица олио. Разстилат се корите. Намазва се тава с олио. Зарежда се един от корите и се намазва с олио. По този начин се слагат три четири листа и накрая се поръсва от плънката. Повтаря се процедурата и за втория слой на баницата, но не се слага от плънката. Между листата на кората от втория слой се слагат късметите увити около дряновите клончета (по желание може да ги увиете в домакинско фолио). След втория слой листа се слага пак част от плънката. Накрая се нарежда третия слой кори, а най-отгоре се разпределя равномерно плънката разредена с газираната вода. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 40 минути. 10 минути преди да изгасите фурната сложете малко краве масло, за да се получи хубава коричка. Баницата с късмети обикновено се пече преди 12 часа на 31 декември, за да е топла. Ако знаете броя на гостите предварително, е добре да подготвите късмет за всеки. Готовата баницата се слага на масата и се завърта. Всеки получава парчето пред него. Дряновото клонче от късмета не се изхвърля, а се носи в портфейла или чантата през цялата година. 

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft