Рецепти за козунак в хлебопекарна

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Рецепта за козунак в хлебопекарна
2851628

Рецепта за козунак в хлебопекарна

125гр. прясно хладко мляко
3 яйца 1 жълтък за намазване
125-150gr разтопено масло
500 гр. брашно
150 гр. захар
2 пак. ванилия
настъргана кора на един лимон
2 ч.л. суха мая
стафиди по желание
бадеми или орехи за декорация


-Яйцата на стайна температура се разбиват и се смесват с прясното мляко изсипват се в кошничката на машината
-Брашното се пресява и се смесва със захарта ,лимоновата кора,ванилията и стафидите и се изсипва при течните съставки в машината така че да се получи купчинка с връх прави се кладенче и се изсипва маята. Машината се вклучва на програма сладък хляб -(2,50 минути). Като се пооформи тестото на малки части се слага разтопеното масло-
ако се използва белтъка на 4 яйце се слага 125 гр масло-докато сместа поеме цялото масло. Като мине и втасването
50 мин преди сваршване на програмата (като започва да се пече) се намазва с жълтъка набожда се с ядки и се поръсва с захар. Като се опече се набожда с дървено шишче ако трябва се допича 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft