Свинско с бяло вино в гювеч
1 кг свински пържоли
500 гр пресни гъби
350 мл бяло вино (може и червено, според предпочитанията)
2 ч.ч. вода
180 гр. топено сирене (една опаковка)
180 гр. топено пушено сирене (една опаковка)
2 глави кромид лук
чесън на прах
червен пипер
черен пипер
сол
олио
Нарязваме гъбите, лука, топеното сирене и пушеното топено сирене на колелца. Нарязваме свинското месо на пържоли или на по-малки парчета (както предпочитате). Започваме да редим гювеча. На дъното сипваме малко олио колкото да покрие дъното. Слагаме пържолите. Подправяме ги с черен пипер, червен пипер, чесън на прах и сол. Слагаме от лука, гъбите, топеното сирене и пушеното топено сирене. Отново пържоли, подправки и лук, гъби, топено сирене. Редим до изчерпване на количествата, като преценяваме продуктите, така че най-отгоре да е от топеното сирене. Сипваме отново олио, водата и виното. Аз предпочитам да има повече сос и за това понякога сипвам повече вода, ако искате пържолите да бъдат по-сухи може да намалите от водата и виното.
Затваряме гювеча и слагаме в студена фурна. Включваме фурната на 250 градуса. Печем около час и половина, като периодично разбъркваме. След това махаме капака и оставяме още около половин час да хване коричка. Добър апетит!