Сладкиш с белтъчена глазура
150 г масло
2 ч.ч. (400 г) пудра захар
4 бр. яйца
3 с.л. кисело мляко
1 и 1/2 ч.ч. (300 г) брашно
1 пакетче бакпулвер
масло за намазване
мармалад
ром
3 праха ванилия
150 г орехови ядки
Маслото се разбива добре с половината от захарта. Прибавят се един по един жълтъците и киселото мляко. Добавя се брашното, в което предварително е сложен бакпулвера. Така полученото тесто се слага в намазнена тавичка и се пече в умерена фурна. След като се опече се изважда от фурната и веднага се намазва с равен пласт мармалад и се поръсва с ванилиите и няколко капки ром. Отделно се разбиват четирите белтъка с останалата пудра захар и смлените орехови ядки. Тази смес се намазва върху топлия сладкиш и отново се слага във фурната, докато глазурата порозовее.