Еклери
За тестото: 120 г брашно, 200 мл вода, 100 мл олио, щипка сол, 4 яйца. За крема: 1 л прясно мляко, 220 г захар, 5 яйца, 2 праха ванилия, 1 чаена лъжичка краве масло, 120 г брашно.
На тестото: Водата, олиото и солта се загряват. Прибавя се брашното и започва да се бърка, докато сместа започне да се отделя от съда. След като поизстине, се прибавят едно по едно яйцата и продължава да се бърка. В намазана с масло и посипана с брашно тава се изсипва по една чаена лъжичка от сместа, без да се допират. Изпичат се в по-силна фурна. След като се изпекат, се разрязват хоризонтално и се пълнят с крем и отново се слепват. На крема: Половината от млякото се сварява. В другата половина се прибавят брашното и жълтъците и се изсипва във врящото мляко. Бърка се непрекъснато, докато се сгъсти. Прибавят се захарта и ванилията и се пълнят еклерите.