Сорбе рецепти

вход през zajenata.bg
50382

Сорбе от горски плодове

горски плодове - 5 ч.ч. малини, къпини, боровинки, ягоди; замразени или пресни

захар - 1/4 ч.ч.
мед - 1/4 ч.ч.
лимони - 1 ч.л. настъргана лимонова кора 1 с.л. лимонов сок
сол - 1 щипка
мента - листа, за украса

В голяма купа смесете горските плодове със захарта, меда, лимоновата кора, лимоновия сок и солта.

Разбъркайте добре със захарта и пасирайте всичко или го намачкайте с преса.

Сипете плодовата смес в блендер и пуснете да се блендира за няколко минути, докато се получи идеално гладка смес.

След това в същата купа претрийте през голямо сито плодовата смес, като разбърквате със шпатула. По този начин ще се отделят семчиците на плодовете.

Оставете така приготвеното плодово пюре за 1 час в хладилник. След това го замразете за няколко часа, но не и повече.

Поднесете сорбето от горски плодове с украса от листа от мента. 

1 2 3 4 5
6
7 8
Десерти и сладкиши
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft