Сорбе рецепти

вход през zajenata.bg
50373

Сорбе с праскови

1 кг праскови
¼ ч.ч. вода
1 ч.л захар – аз използвах еквивалента на захарта в течен диабетичен подсладител.
6-7 листенца мента
Опционално: 100 мл шампанско или сладко бяло вино

Махате костилките и белите прасковите, режете ги на едро.Аз ползвах нектарини – мързи ме да беля прасковите, пък и така се получават красиви червени точки от смляната ципа в сладоледа и му придават цвят заедно със зелените парченца от ментата.
В съд на котлона слагате водата и лъжичката захар (ако ползване мед сложете малко по-малко, около ¾ чаена лъжичка) и варите докато захарта или меда се разтворят напълно. Прасковите, ментата и охладения сироп слагате в съд и пасирате на пюре с пасатора.
Прехвърляте в пластмасов контейнер (не го пълнете до горе, защото при замръзването течността увеличава обема си) и слагате в камерата. Проверявайте от време на време и разбърквайте добре, когато почне да се заледява по краищата. Когато стане на кристалчета, пуснете пасатора, до получаването на гладка смес. Ако искате да направите сладолед на клечка за децата, изсипете част от сместа в подходящи чашки и сложете клечка или лъжичка в тях, за да оформите дръжка и замразете така. Не бъркайте и на пасирайте нищо и накрая ще имате ледено плодово блокче на клечка. В чашката може да сложите цели листенца мента, преди да излеете сместа, за да украсите.
 

1 2 3
4
5 6 7 8
Десерти и сладкиши
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft