Сорбе с пъпеш
1. 2 чаени чаши пъпеш
2. 2 чаени чаши вода
3. 3 супени лъжици мед
4. сокът на 1 лимон
5. 10-15 листа свежа мента
Необходимо време за приготвяне:
15 минути
2-3 часа във фризера
1.Първо е добре да поставите една тава да се изстуди във фризера, докато приготвяте самото сорбе. В тенджера на котлона поставяте една чаша вода и меда и ги оставяте да заврат, за да се получи захарен сироп. Добавяте и сока на лимона и оставяте да поври 2-3 минути. Ако нямате мед под ръка може да ползвате и захар за приготвянето на вашето сорбе от пъпеш.
2.Почистете пъпеша и го пюрирате с помощта на блендер или кухненски робот. Добавяте към пюрето и нарязаните на много ситно листа мента.
3.Изваждате тавата от фризера и смесвате в нея захарния сироп и пюрирания пъпеш. Разбърквате много добре, след което поставяте тавата отново във фризера. За да не се превърне вашето сорбе от пъпеш в голяма буца лед, трябва да вадите тавата и да разбърквате сорбете много старателно на всеки 30-тина минути.
Сервирайте сорбето от пъпеш с мента във високи и широки чаши за шампанско. Може да украсите вашето сорбе с листенца свежа мента.