Рецепти за зимнина с тиквички

вход през zajenata.bg
474845
Тиквички туршия

Тиквички туршия

4 кг тиквички
16-32 скилидки чесън скилидки чесън
16 с.л. сол
листа от дюля или вишна
1 връзка копър или цвят копър
32-48 зърна черен пипер

за саламурата:
2 ч. ч. ябълков оцет
1 с.л. синапено семе
1 с.л. семе от копър
4 ч. ч. вода

* Избират се по-млади тиквички, без образувани семена. Почистват се тънко от кората, ако е необходимо, и се нарязват на тънки кръгчета, кубчета или пръчици;
* На дъното на буркан се слагат 2-3 зърна черен пипер, скилидка чесън и клонка копър (ако е цвят част от него, ако е пресен копър се нарязва на ситно и се омесва с тикчичките);
* Буркана се пълни до чертата с тиквички, слага се 1 с.л. сол и отгоре се слага като капаче 1 дюлево и 1 вишнево листо (заради дъбилните вещества листата правят туршията по-трайна, а заленчуците по-хрупкаваи);
* Марината се приготвя като се завира водата с оцета и се добавя синапено семе (по желание) и копърово семе. Маринатата ври около 5 мин;
* Още горещата марината се разпределя по бурканите. Ако бурканите не са достатъчно пълни (до чертата) се допълват с гореща вода. Слагат се капачките;
* В съда в който ще се варят бурканите се слага скара (може да се импровизира с пръчки или да се подложи кърпа) и се подреждат бурканите. Заливат се със студена вода, която трябва да ги покрие. След завирането бурканите врат 5 мин;
* Изваждат се и се подреждат с капачките надолу. На дригия ден се подреждат на мястото за зимнина.

1 2 3 4
5
6
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft