Рецепти за зимнина с тиквички

вход през zajenata.bg
474824

Туршия от тиквички

тиквички - 1 кг млади

чесън - 150 г
оцет - 400 мл
сол
копър - стръкчета пресен
черен пипер - на зърна

Добре почистете тиквичките, като ги измиете и ги подсушите.

Нарежете ги на кръгове с дебелина около 1 см.

Сложете голяма тенджера на котлона, налейте 2.5 л вода и добавете сол на вкус.

Оставете сместа да се вари 5 минути, за да се разтопи солта.

Снемете от котлона и разбъркайте с оцета.

Започнете да редите тиквичките в буркани, а през 2-3 реда добавяйте скълцан едро копър, почистени скилидки чесън и зърна черен пипер.

Долейте от маринатата във всеки буркан, затворете ги с капачки и стерилизирайте за 10 минути.
 

1
2
3 4 5 6
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft