Тирамису с ликьор
250 г сирене Маскарпоне
250 г извара
1 кутия (340 г) ананас
125 мл сок от консервирания ананас
100 г захар
200 мл готварска сметана
30 г бисквити Амарети
125 мл яйчен ликьор
10 г краве масло
100 г филирани бадеми
• В купа се разбъркват Маскарпоне, изварата, захарта и сокът от консервирания ананас.
• Готварската сметана се разбива с миксер и се прибавя към крема.
• Разбърква се внимателно.
• Шайби ананас се отцеждат от сока и се оставят настрани.
• Във купа за сервиране на дъно се поставя 1 част от крема.
• Отгоре се разпределят начупените бисквити Амарети и 1/2 от яйчен ликьор.
• Нареждат се отцедените шайби ананас и се покриват с останалия крем.
• Отделно в тиган се разтопява кравето масло и се запържват филираните бадеми на среден огън.
• Тирамисуто с яйчен ликьор се поръсва с охладените бадеми и се оставя да престои за една нощ в хладилник.