10 рецепти за Тирамису

вход през zajenata.bg
455295

Тирамису за деца

2 жълтъка
40 г захар
250 г сирене Маскарпоне
150 г бишкоти
100 г разбита сметана
пудра захар

125 г къпини
125 г малини
2 с. л. пудра захар
сок от 1 портокал
настъргана кора от 1 портокал
1 ч. л. ванилова захар

• С миксер се разбиват поотделно къпините и малините с по 1 с. л. пудра захар.
• Сокът се прецежда.
• Отделно жълтъците се разбиват с 40 г захар, ваниловата захар, сокът и настърганата кора от портокал.
• Разбиват се около 10 минути или до получаване на жълта кремообразна смес.
• Прибавя се Маскарпоне и с дървена лъжица се разбърква до еднородна смес.
• В тава се нареждат бишкотите.
• Покриват се с половината миксирани плодове, а отгоре половината от крема.
• Върху крема се нареждат останалите бишкоти.
• Отново се покриват с останалите миксирани плодове и останалата част от крема.
• С помощта на шпатула се заглажда.
• Формата се покрива с найлоново фолио и се прибира за една нощ в хладилника.
• Преди сервиране се украсява отгоре с разбита сметана, няколко малини и къпини.
• Детското тирамису се поръсва с пудра захар.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft