10 рецепти за Тирамису

вход през zajenata.bg
455310

Тирамису торта

300 гр. бишкоти

400 мл течна сметана
450 гр. заквасена сметана
150 гр. пудра захар
250 гр. маскарпоне
2 с. л. какао
50 гр. настърган шоколад
200 мл кафе еспресо 2 ч. л. бейлис

• Маскарпонето се разбива с пудрата захар.
• Отделно се разбива течната сметана , като към нея се прибавя и заквасената сметана.
• Двата крема се смесват, като се разбиват добре с миксер.
• Бишкотите се топят в кафето и се редят в тортена форма.
• Отгоре се намазват с крема, поръсва се с настъргания шоколад, пак бишкоти, крем.
• Оставя се да стегне в хладилника.
• Разбива се и останалата сметана и с нея се измазва тортата отстрани и отгоре се шприцова.
• Поръсва се с какаото. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft