Торта с крем от маскарпоне
За крема:
* 4 бр. жълтъци
* 200 г захар
* 60 г брашно
* 500 мл прясно мляко
* 2 с.л. ром
* 8 г желатин
* 250 г маскарпоне
За основата:
* 330 г шоколадови бисквити
* 160 г масло
За украса:
* плодове по избор
* 11 г желатин
* 250 мл вода
* 3-4 с.л. захар
Смиламе бисквитите и смесваме с мекото масло. Сипваме сместа във форма с диаметър 22 см и пресоваме по дъното и стените. Слагаме в хладилник да стегне за час. За приготвянето на крема загряваме млякото, разбиваме жълтъците с захарта и брашното и на тънка струя сипваме в млякото. Бъркаме до сгъстяване. Разтваряме желатина в 2 с.л. ром. Нагряваме без да кипваме и сипваме в крема. Като изстине напълно прибавяме маскарпонето. Разпределяме върху бисквитите и оставяме в хладилника за 4 часа.
Приготвяме желатина за плодовете като го смесим със захарта, добавяме водата и оставяме да набъбне. След това разтваряме на котлона или в микровълнова печка без да кипваме и оставяме леко да поизстине. Нареждаме плодовете върху тортата и заливаме с желатина докато ги покрие. Слагаме в хладилника за 4 часа.