30 Август 2012
474829
Туршия от тиквички на пръчици
Туршия от тиквички
Тиквички в буркани
Хайвер от тиквички и чушки
Тиквички туршия
Тиквички хайвер
Туршия от тиквички
тиквички - 1 кг млади
чесън - 150 г
оцет - 400 мл
сол
копър - стръкчета пресен
черен пипер - на зърна
Добре почистете тиквичките, като ги измиете и ги подсушите.
Нарежете ги на кръгове с дебелина около 1 см.
Сложете голяма тенджера на котлона, налейте 2.5 л вода и добавете сол на вкус.
Оставете сместа да се вари 5 минути, за да се разтопи солта.
Снемете от котлона и разбъркайте с оцета.
Започнете да редите тиквичките в буркани, а през 2-3 реда добавяйте скълцан едро копър, почистени скилидки чесън и зърна черен пипер.
Долейте от маринатата във всеки буркан, затворете ги с капачки и стерилизирайте за 10 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари