9 Март 2012
380399
Картофена салата
Яхния с картофи и зелен фасул
Хрупкави картофи
Картофен огретен
Запечени картофи със сметана
Картофи на фурна
Картофени кюфтета с подправки
Картофени кюфтета
Картофи по селски
Огретен с картофи и сирене
Хрупкави картофи
1 кг картофи
200 г галета
мазнина - олио, масло или маргарин
1 кубче пилешки булъон
1 ч.л. чесън на прах
подправки по желание - чубрица, розмарин и др.
сол
черен пипер
Картофите се обелват и се нарязват на резени. Бланшират се за 3-4 минути във вряща подсолена вода. Отцеждат се в гевгир, след което се прехвърлят в тавичка. Слага се мазнината и отгоре се натрошава пилешкия бульон, прибавят се подправките, чесънът и всичко много добре се обърква. Накрая се изсипва галетата и отново всичко внимателно се разбърква. Картофите се пекат в предварително загрята фурна до зачервяване. Не се слага никаква вода.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари