Вкусни рецепти с пилешки филенца

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Хрупкави пилешки филенца
369493
Хрупкави пилешки филенца

Хрупкави пилешки филенца

 Продукти:
4 бр. пилешки филета
3 с.л. лимонов сок
1/2 ч.ч. сирене Крема или извара
1 скилидка чесън
2 с.л. нарязан пресен магданоз
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
4 с.л. брашно
1/2 ч.ч. галета
2 бр. белтъци
сол, червен и черен пипер


Приготвяне:
Пилето се слага между два листа фолио и се начуква леко, след което се поръсва с лимоновия сок. Сиренето (изварата) се смесва със счукания чесън, 1 с.л. магданоз, лимоновата кора и индийското орехче. Всяка порция от сместа се слага в центъра на начуканото месо. След това краищата на пилешките гърди се подвиват, за да покрият сместа изцяло. Така направените пилешките гърди се закрепват с дървени клечици, за да запазят формата си. Смесват се брашното, солта и червеният пипер, след което в тази смес се овалват пилешките гърди. Галетата се смесва с останалия магданоз. Пилешките гърди се потапят в разбитите на сняг белтъци, след това се овалват в галетата и магданоза, пак се потапят в белтъците и галетата. Пилешките гърди се слагат върху хартия за печене. Пекат се в загрятата на 180 С фурна за 25 минути или докато се зачервят.

1 2 3 4 5 6
7
8
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft