Хрупкави пилешки филенца
Продукти:
4 бр. пилешки филета
3 с.л. лимонов сок
1/2 ч.ч. сирене Крема или извара
1 скилидка чесън
2 с.л. нарязан пресен магданоз
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
4 с.л. брашно
1/2 ч.ч. галета
2 бр. белтъци
сол, червен и черен пипер
Приготвяне:
Пилето се слага между два листа фолио и се начуква леко, след което се поръсва с лимоновия сок. Сиренето (изварата) се смесва със счукания чесън, 1 с.л. магданоз, лимоновата кора и индийското орехче. Всяка порция от сместа се слага в центъра на начуканото месо. След това краищата на пилешките гърди се подвиват, за да покрият сместа изцяло. Така направените пилешките гърди се закрепват с дървени клечици, за да запазят формата си. Смесват се брашното, солта и червеният пипер, след което в тази смес се овалват пилешките гърди. Галетата се смесва с останалия магданоз. Пилешките гърди се потапят в разбитите на сняг белтъци, след това се овалват в галетата и магданоза, пак се потапят в белтъците и галетата. Пилешките гърди се слагат върху хартия за печене. Пекат се в загрятата на 180 С фурна за 25 минути или докато се зачервят.