Пилешки хапки с панировка
Ппродукти:
500 г пилешко филе
1 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.ч. брашно тип 500
1/2 ч.ч. царевично брашно
щипка ронена чубрица
1-2 щипки сол
5-6 с.л. соев сос
олио за пържене
Приготвяне:
Пилешкото филе се вари в подсолена вода около 15-20 минути, отцежда се и се оставя да изстине. През това време се приготвя панировката. Към киселото мляко със содата се прибавят яйцето, 1 ч.ч. вода, брашната, солта и ронената чубрица. Гъстотата на панировката се определя, като се потопи пръста - да се задържа върху него. Ако е рядка, се добавя още малко брашно, ако е гъста - малко вода. Изстиналото филе се нарязва на тънки филии с дебелина 1 см, които се нарязват на по-малки парчета, нареждат се в тава и се поливат със соевия сос. Престояват около 5-10 минути. Олиото се загрява силно и в него се пържи всяко парче месо, потопено в панировката.