Домашна торта лесни и бързи рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Целувчена домашна торта лесна рецепта
431648

Целувчена домашна торта лесна рецепта

Продукти: 
за блатовете: 6 яйца, 9 лъжици смлени орехи, 9 лъжици брашно, 6 лъжици захар 
за крема: 250 гр масло, 200 гр захар, 2 яйца, 1 ванилия 
за плънката: около 150-200 гр целувки, 2-3 лъж. захар
Приготвяне на блатовете – 3 бр.: 
Разбийте 2 яйца с 2 суп. лъж. захар, после постепенно добавете 3 лъж. орехи и 3 лъж. брашно. Изсипете сместа в добре намазнена форма за торта. Печете в загрята фурна за около 10-12 минути на силна температура. Блатът е готов, когато леко зарозовее. Извадете от фурната и от формата върху хартия и оставете да изстине. Направете по същия начин още два блата.
Приготвяне на крема: 
С миксер на бърза скорост разбийте яйцата със захарта. Започнете да добавяте маслото, което е размекнато (на стайна температура) по малко. Скоро се получава великолепен крем. Добавете ванилията и кремът е готов.
Сглобяване на тортата: 
Натрошете на едро в купа целувките. Поставете в плоска тортена чиния първия блат. Напоете с няколко лъжици захарен сироп (2-3 лъж. захар и 1/2 кафена чаша вода). Намажете обилно с крем. Поръсете с натрошените целувки. Поставете втория блат и повторете. Най-отгоре украсете с крема и няколко цели целувки. Поставете целувчената торта в хладилника за 2-3 часа, за да стегне.
Получава се прекрасна торта. Можете да използвате различни на цвят целувки, за да получите различен ефект и да стане тортата по-шарена и весела.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft