Шоколадов сладкиш с коняк без печене
блат - 100 г готов за торта, бисквити - 150 г обикновени, орехи - 180 г, шоколад - 200 г черен, прясно мляко - 100 мл, коняк - 50 мл, мед - 4 с.л., пудра захар - 100 г, масло - 70 г
В кухненски робот направете на трохи готовия блат за торта, бисквитите и след тях смелете орехите.
Разбъркайте ги с пудрата захар. Загрейте прясното мляко в съд на котлона и в него разтопете натрошения шоколад. Снемете и объркайте с коняка.
В трохите от бисквити, блат и орехи добавете шоколадова смес, мекото масло и меда.
Объркайте сместа много добре и я сипете във форма, добре облепена с алуминиево фолио, което е леко намазнено.
Притиснете сладкиша отгоре, за да могат съставките да се споят добре.
Приберете шоколадовия сладкиш с коняк на хладно за няколко часа. След това го обърнете върху поднос и махнете фолиото. Направете украса по желание.