Шоколадови сладкиши рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Шоколадов сладкиш с ядки и маскарпоне
333656

Шоколадов сладкиш с ядки и маскарпоне

конфитюр - 150 г плодове по избор без сиропа, яйца - 6 броя, бакпулвер - 1 ч.л. пълна, сода - 1/2 ч.л. бикарбонат, ядки - 100 г бадеми или лешници, смлени 50 г смлени орехи 50 г смлян шам фъстък, брашно - 2 с.л. бяло, захар - 200 г, какао - 50 г натурално, кардамон - 1/2 ч.л. смлян, шоколад - 75 г натурален за шоколадовия ганаш, шоколад - 75 г млечен, маскарпоне - 200 г, масло - 50 г краве, сол - 1 щипка, захар - пудра, на вкус, есенция - няколко капки ромова

Смесете всички сухите съставки и ги прибавете постепенно към предварително разбитите яйца и захар.

Бъркането става със шпатула, докато сместа се хомогенизира. Най-накрая добавете отцедените от сиропа плодчета от конфитюр.

Покрийте формата за кейк с намаслена хартия за печене и изсипете сместа. Сложете да се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 50 минути.

При нужда покрийте отгоре с фолио, за да не прегори и проверявайте готовността с клечка. Не трябва да печете кейка повече от необходимото, защото ще изсъхне.

Оставете готовия сладкиш да изстине напълно, а през това време разтопете за ганаша двата вида шоколад и маслото на водна баня.

Леко охладете крема и го разбъркайте с маскарпонето, пудра захар на вкус, щипка сол и капки ромова есенция. Намажете кейка с охладения ганаш. 

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft