Шоколадов сладкиш с ядки
масло - 100 г захар - 100 г ,брашно - 180 г ,яйца - 3 броя, бакпулвер - 1 ч.л. или сода, прясно мляко - 100 г, шоколад - 100 г, орехи - 60 г смлени, какао - 3 с.л. за глазурата, прясно мляко - към 150 мл за глазурата, захар - 5 с.л. за глазурата, нишесте - 1 ч.л. пшенично
Разбийте маслото със захарта до получаване на лека пяна и постепенно добавете жълтъците при непрекъснато разбиване. Пресейте брашното с бакпулвера или содата и разбъркайте с останалата смес.
Добавете прясното мляко, настъргания шоколад и смлените фъстъци. Към хомогенизираната смес добавете внимателно разбитите на сняг белтъци.
Изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене и намазана с масло. Сложете сладкиша да се пече в предварително загрята слаба фурна за около час и 15 минути.
Готовият сладкиш се нарязва на квадратни или кръгли парчета. Поливат се с глазура, приготвена от разтопените заедно какао, нишесте, разтворено в част от прясното мляко, останалото мляко и захар.