Шоколадови сладкиши рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Шоколадов сладкиш с ядки
333631

Шоколадов сладкиш с ядки

масло - 100 г захар - 100 г ,брашно - 180 г ,яйца - 3 броя, бакпулвер - 1 ч.л. или сода,  прясно мляко - 100 г, шоколад - 100 г, орехи - 60 г смлени, какао - 3 с.л. за глазурата, прясно мляко - към 150 мл за глазурата, захар - 5 с.л. за глазурата, нишесте - 1 ч.л. пшенично

Разбийте маслото със захарта до получаване на лека пяна и постепенно добавете жълтъците при непрекъснато разбиване. Пресейте брашното с бакпулвера или содата и разбъркайте с останалата смес.

Добавете прясното мляко, настъргания шоколад и смлените фъстъци. Към хомогенизираната смес добавете внимателно разбитите на сняг белтъци.

Изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене и намазана с масло. Сложете сладкиша да се пече в предварително загрята слаба фурна за около час и 15 минути.

Готовият сладкиш се нарязва на квадратни или кръгли парчета. Поливат се с глазура, приготвена от разтопените заедно какао, нишесте, разтворено в част от прясното мляко, останалото мляко и захар. 

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft