Как да запазим и съхраним ябълките за зимата. Рецепти с ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Ябълков сладкиш със сметана
130035

Ябълков сладкиш със сметана


4-5 бр. ябълки
канела
70 г масло
4 бр. яйца
1 ч.ч. (200 г) захар
1 ч.ч. (200 г) брашно
портокалови кори
орехи
1 прах ванилия
За глазурата:
2 бр. яйца
1 ч.ч. (200 г) пудра захар
1/8 ч.ч. захар
500 г сметана
Ябълките се обелват и нарязват на малки кубчета, разбъркват се с канелата и се поставят в тавичка, в която предварително е разтопено маслото. Отделно се разбиват яйцата със захарта и брашното. Разбива се с миксер, прибавят се портокаловите кори, орехите и ванилията. С тази смес се заливат ябълките. Пече се в умерена фурна. Оставя се да изстине и се намазва със следния крем: 2 белтъка с шипка сол се разбиват с миксер. Прибавя се 1 ч.ч. пудра захар. Сварява се 1/2 ч.ч. сироп (по равно вода и захар). Оставя се малко да поври и все още горещ се прибавя на тънка струйка и при непрекъснато бъркане с миксер към белтъчния сняг. Отделно се разбива 500 г сметана. Двата крема се съединяват. Оставя се да престои в хладилник преди поднасянето. Може да се поръси с натрошени обелени ядки, по желание.

1
2
3 4
Сладкиши и торти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft