Как да запазим и съхраним ябълките за зимата. Рецепти с ябълки

вход през zajenata.bg
130021

Лесен ябълков пай


3-4 ябълки
3 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1к.ч. олио или маргарин
1 малка заквасена сметана
3-4 с.л. пудра захар
настъргана кора на 1 половин лимон
Обелете и изчистете от семките ябълките и ги нарежете на осминки. Изсипете мазнината в тавичка с диметър 30см и наредете парчетата ябълки, така че да покрият цялата тавичка. Сложете ги във фурната да се запекат на 180 градуса. През това време разбийте яйцата с миксер, добавете захарта, после и брашното. С тази смес се заливат ябълките и тавчката се връща за около 20 минути във фурната до като се запече блатът. Когато е готов, оставете го да изстине на отворена фурна, после обърнете тавичката и като я чукнете с дръжката на нож, блатът сам ще се отлепи. Намажете го с крем от сметаната, размесена със пудрата захар и настърганата кора от лимон.

1 2
3
4
Сладкиши и торти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft