31 Януари 2013
108758
Протеините и желязото в червената леща
Фибрите в червената леща
Антиоксидантите в червената леща
Червената леща понижава риска от рак на гърдата
Антиоксидантите в червената леща
Антиоксиданти. В червената леща се съдържат антиоксиданти, подобни на тези в чая и червеното вино.
Фолиева киселина. ¼ чаша червена леща съдържа около 25% от необходимата ви доза фолиева киселина. Тя помага за понижаване нивото на аминокиселината хомоцистеин. Натрупването на хомоцистеин може да повреди стените на артериите и да увеличи риска от сърдечно-съдови заболявания. Фолиевата киселина предпазва от анемия и спомага за създаването на нормални червени кръвни клетки. Редовният й прием е много важен за бременните жени и кърмачетата.
Фосфор, калий, магнезий. Червената леща е богата на тези минерали, които засилват нервната система, грижат се за добрата работа на метаболизма и поддържат тялото ви в перфектна форма.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари