Баклава рецепти с готови кори за Нова Година

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Баклава с готови кори с орехи и бадеми
1047776

Баклава с готови кори с орехи и бадеми

кори - 225 гр.

бадеми - 175 гр.
орехи - 175 гр.
масло - 90 гр.
канела - 1 с. л.
карамфил - 1/2 к. л. - млян
захар - 500 гр.
вода - 1 1/2 ч.
ванилия - 1/2 пръчица
лимонов сок - 2 с. л.

Предварително се приготвя смес от счуканите орехи, бадеми и канела.

Тавата за печене се намазва с мазнина. На дъното се поставя една кора, намазва се с масло и върху нея се поставя следващата кора. След като сте наредили пласт от три кори поставете част от приготвената смес от орехи, бадеми и канела. Повтаряте процедурата на всеки три кори. Покривате с последната кора. Намазвате с масло и нарязвате на ромбчета. В средата на всяко ромбче поставете щипка смлян карамфил.

В предварително загрята фурна до 160 градуса печете около 1 час.

Смесвате водата , захарта, ванилията и лимоновия сок. Варите на бавен огън до сгъстяване на сиропа. Канелената пръчица се отстранява.

След като баклавата изстине се залива.  

1 2 3
4
5 6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft